Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, чого вже домоглася Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, чого вже домоглася Україна

Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, чого вже домоглася Україна

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Заркаль розповіла, чого вже домоглася Україна в ході  засідань Міжнародного суду ООН в Гаазі, який розглядає український позов проти Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю замміністра для  Європейської правди.
За словами Зеркаль, в той час, як Росія хоче звести позов України до питання військового конфлікту і каже, що оскільки міжнародне право не регулює питання державного тероризму, то і відповідальність за це понести не можна, Україні вдалося "досить простою мовою пояснити, що Суд має достатньо підстав для прийняття рішення щодо застосування тимчасових заходів і може приступити до розгляду справи по суті".
Читайте також: В Україні порадували реакцією росіян на суді в Гаазі: з'явилося відео
"Сьогодні ми досить впевнено пояснили, що наша позиція - добре обгрунтована... Якщо протягом декількох місяців ми отримаємо рішення про застосування тимчасових заходів - це стане вкрай важливою перемогою у відстоюванні наших прав. Рішення суду по тимчасовим заходам однозначно визначить відповідальність сторін і зробить неможливими маніпуляції Росії. І тоді світ не буде благати Росію, а буде чітко вимагати виконання нею обов'язків. І це вже буде інша розмова", - зазначила Зеркаль.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі були опубліковані показові фото з прес-центру Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?