Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, на що реально може розраховувати Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, на що реально може розраховувати Україна

Суд над Росією в Гаазі: стало відомо, на що реально може розраховувати Україна
Джерело:  online.ua

Вердикт Міжнародного суду ООН в Гаазі за позовом України проти Росії може принести Києву виплату компенсацій за порушення міжнародних конвенцій, а також зміцнити українські позиції в боротьбі з агресором.
Про це в своїй статті для ONLINE.UA розповів політичний експерт Євген Магда.
"За найсприятливішого для України результату Міжнародний Суд ООН визнає порушення Росією міжнародних конвенцій (Конвенції про боротьбу з поширенням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації) і може навіть присудити виплатити нашій країні компенсацію", - заявив він.
При цьому експерт нагадав про те, що "впливових механізмів втілення рішення (про компенсації) в життя немає".
Читайте також: Там на шахті вугільній "Бук" вони помітили: мережа регоче над брехнею Росії
"Росія - член Ради Безпеки ООН, що володіє ядерним арсеналом, і здатна навіть не протистояти тиску світового співтовариства, а направляти його на формування всередині РФ образу "обложеної фортеці", - підкреслив Магда.
У той же час "позитивний вердикт в Гаазі потрібен Україні для зміцнення власних позицій на міжнародній арені і отримання нового стимулу для продовження боротьби з агресором".
"Не секрет, що в українському суспільстві сьогодні існує значний запит на швидкі і всеосяжні рішення, здатні змінити ситуацію на краще. На жаль, багато нюансів, які добре зрозумілі громадянам України і не потребують для нас доказів, в очах міжнародної спільноти виглядають не завжди настільки однозначно", - пояснив він.
За словами експерта, "вердикт Міжнародного Суду ООН, який пообіцяв визнати і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, таким каталізатором якісних змін стати не зможе, та й прогнозувати його сьогодні складно, можна тільки нагадати, що Грузія не зуміла довести в Гаазі факт російський агресії".
Більше читайте в статті Євгена Магди для ONLINE.UA - Гаага без гарантій: в Україні великі надії на позов проти Росії, але є складнощі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?