Суд Полтави відправив в СІЗО фітнес-блогера, який ображав бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд Полтави відправив в СІЗО фітнес-блогера, який ображав бійців ЗСУ

Суд Полтави відправив в СІЗО фітнес-блогера, який ображав бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Суд Полтави обрав запобіжний захід фітнес-блогеру Роману Завлоці, який на камеру ображав військових ЗСУ. Його відправили до СІЗО на два місяці.

Джерело:  "Суспільне"

Скандального блогера відправили до СІЗО

Cправу щодо полтавця розглядали на засіданні в Октябрському райсуді Полтави. Чоловіка відправили під варту строком на 60 діб. Про такий запобіжний захід клопотали прокурори.

Його підозрюють за двома статтями:

  • Частинами першою та другою статті 435-1 ― "Образа честі і гідності військовослужбовця" та "Виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця";

  • Частиною другою статті 345 ― "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Загалом блогеру загрожує до 5 років увʼязнення.

Що відомо про справу блогера

28 серпня під час вручення повісток на одній із вулиць Полтави фітнес-блогер, ображав та принижував військових у центрі міста, а також плюнув на одного з них.

Одним із працівників ТЦК був військовослужбовець, котрий повернувся із зони бойових дій.Свої провокації блогер зняв на камеру та опублікував на власній сторінці в соціальній мережі.

Після чого ввечері 29 серпня, перебуваючи у публічному місці, під час перевірки документів працівниками поліції він наніс тілесні ушкодження одному з них. Того ж дня блогера затримали працівники СБУ спільно з Нацполом.

Хто такий Роман Заволока з Полтави

Роман Заволока ― 27-річний житель Полтави. Він веде сторінки в соціальних мережах, зокрема, і в Instagram. Та них він і публікував відео зі сварками з військовими. Нині одна зі сторінок заблокована.

Також відомо, що чоловік працював фітнес-тренером у спортивних клубах, надавав консультації через соцмережі.

Читайте також:

  • У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ

  • Херсонка наводила російські дрони на лікарні міста — СБУ

  • СБУ затримала чотирьох військкомів, які продавали довідки мобілізованим

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?