Суд поставив крапку щодо пішохідної зони на Сагайдачного в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд поставив крапку щодо пішохідної зони на Сагайдачного в Києві

Суд поставив крапку щодо пішохідної зони на Сагайдачного в Києві
Джерело:  online.ua

У Шостому апеляційному адміністративному суді ухвалили нове рішення на користь збереження особливих умов автомобільного руху частиною історичного центру Києва. Зокрема, пішохідну збережуть таким чином на вулиці Сагайдачного, а також декількох локаціях поряд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

Згідно з оприлюдненими даними, ініціатором апеляційної скарги на рішення щодо скасування пішохідної зони виступила сама Київська міська рада.

“Сьогодні Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та залишив чинним розпорядження, яким впроваджено пішохідну зону на Контрактовій площі та на вул. Петра Сагайдачного до вул. Андріївської”, - наголосили в адміністрації.

Там нагадали, що пішохідну зону встановили у згаданих локаціях на Подолі ще 2017 року. Торік у травні до Окружного адміністративного суду звернулися декілька громадян з позовом проти встановлення такого порядку.

Суд задовольнив цей позов та аргументував рішення тим, що органи місцевого самоврядування не мали права на стійке обмеження транспортного руху. В їх повноваженнях було можливе лише нібито тимчасове.

“Після кількох судових засідань вдалося відстояти відповідне розпорядження та повернути киянам і гостям столиці пішохідну зону на вул. Петра Сагайдачного”, - резюмували у мерії Києва.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 20 січня, в Києві знову зафіксували небезпечний рівень забруднення повітря. В окремих районах рівень шкідливих речовин в повітрі перевищує граничну норму до 7 разів. Зокрема, в повітрі виявили перевищення гранично допустимої концентрації пилу, діоксиду сірки, азоту та формальдегіду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?