Суд прийняв рішення по апеляції на вирок Януковичу
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд прийняв рішення по апеляції на вирок Януковичу

Суд прийняв рішення по апеляції на вирок Януковичу
Джерело:  online.ua

Київський апеляційний суд ухвалив рішення відкласти розгляд апеляції на вирок екс-президенту Віктору Януковичу. Дата слухання призначена на 13 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані суду.

Сьогодні, 15 липня, Київський апеляційний суд не зміг провести своє засідання через відсутність одного з суддів. Тому справа була перенесена на два місяці «з технічних причин».

На цей час на вирок Оболонського райсуду Києва адвокати Віктора Януковича подали 5 апеляцій. У них сторона захисту вимагає виправдати екс-президента. Як відомо, нещодавно Янукович, його син і ряд колишніх соратників виграли суд ЄС про скасування санкцій.

Прокуратура України вимагала для Януковича 15 років ув'язнення за звинуваченням у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни і посяганні на територіальну цілісність України. Суддівська колегія виправдала Януковича за останнім обвинуваченням, за двома іншими статтями його було заочно засуджено до 13 років позбавлення волі.

Основне звинувачення на адресу Януковича стосувалося підписання листа Володимиру Путіну з проханням ввести російські війська в Україну. У суді було доведено, що цей документ був використаний Кремлем для легітимізації анексії Криму.

Нагадаємо, що нещодавно було названо дату, коли Янукович може повернутись до Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?