Суд проти Росії в Гаазі: Клімкін пояснив головну мету
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд проти Росії в Гаазі: Клімкін пояснив головну мету

Суд проти Росії в Гаазі: Клімкін пояснив головну мету
Джерело:  online.ua

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив, в чому головна мета судового процесу між Україною і Росією, який розпочався в Міжнародному суді ООН в Гаазі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter українського політика.
Читайте також: Позов проти Росії в Гаазі: зроблено заяву про бойовиків на Донбасі
"Гаага сьогодні - перші слухання справи України проти Росії. Наша головна мета - захистити життя і права українського народу. Вірю в міжнародне право і справедливість", - написав Клімкін.


Справа в міжнародному суді ООН за позовом України проти Росії стосуватиметься порушення двох конвенцій, але не торкнеться найважливішого питання - про збройну агресію. Це пояснюється тим, що відповідно до статуту суду, він може розглядати суперечки, на які отримано згоду обох сторін.
У суді вже був зачитаний список тимчасових заходів, які вимагає Україна: всі вони стосуються дій Росії і спрямовані на запобігання подальшій терористичній активності на Донбасі і в Криму. Представники України докладно обгрунтували необхідність таких заходів.
У вівторок, 7 березня, свої аргументи представить Росія, після чого сторонам дається ще два дні, щоб пояснити свої позиції. Результатом цих слухань має бути рішення Суду - задовольнити чи ні запит України на введення тимчасових заходів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилася онлайн-трансляція з Міжнародного суду ООН в Гаазі, який почав розгляд позову України проти Росії щодо російської агресії в Криму і на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?