Суд проти Росії в Гаазі: стало відомо, коли чекати рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд проти Росії в Гаазі: стало відомо, коли чекати рішення

Суд проти Росії в Гаазі: стало відомо, коли чекати рішення

Рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі у справі України проти Росії може бути до кінця квітня.
Про це по закінченню другого дня слухань заявила заступник міністра закордонних справ України, керівник делегації в Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Ми очікуємо рішення суду, і я сподіваюся, що воно буде справедливим. За нашими прогнозами, воно може бути до кінця квітня", - підкреслила Зеркаль та зазначила, що "логіка Росії полягає в тому, що вони можуть робити все і не нести ніякої відповідальності за свої дії".

Читайте також: Ро сія в Гаазі цікаво відхрестилася від "Бука" на Донбасі
"Росія вважає, що у нас виключно внутрішній конфлікт, і що вона може постачати зброю для бойовиків на схід. Із сьогоднішніх заяв юристів слідує, що Росія, як країна, не несе відповідальності за фінансування тероризму, тому що якби Росія знала, коли ратифікувала Конвенцію, що буде відповідати за фінансування тероризму, то вона б її не ратифікувала", - резюмувала політик заяви російської делегації.
"З їх позиції виходить, що татари і українці в Криму живуть щасливо і не страждають, оскільки у них (росіян) зовсім інше бачення, а Меджліс - це екстремістська організація, тому що вони організували блокаду Криму, коли їх права гнобили. Це - їх реальність, і вони звинувачують усіх, що всі живуть в іншій реальності", - додала заступник глави МЗС України.
Зеркаль впевнена, що "весь світ на позиції України, а Росія повинна нести відповідальність за свої дії". "Цей суд є єдиною інстанцією, яка може притягти Росію до відповідальності", - додала вона.
У той же час представники російської делегації відмовили коментувати слухання.
Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ готова визнати будь-яке рішення гаазького суду за позовом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?