Суд ухвалив рішення щодо апеляції на запобіжний захід Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд ухвалив рішення щодо апеляції на запобіжний захід Порошенка

Суд ухвалив рішення щодо апеляції на запобіжний захід Порошенка
Джерело:  online.ua

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду щодо запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання п’ятому президенту України Петру Порошенку у справі про державну зраду.

Джерело: ДБР

Порошенку не змінили запобіжний захід

Апеляційний суд не змінив рішення Печерського районного суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Петру Порошенку. Тепер рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2022 року, якою відмовлено у клопотанні… про застосування стосовно Порошенка Петра Олексійовича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано стосовно підозрюваного Порошенка Петра Олексійовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням процесуальних обов’язків… в межах строку досудового засідання, а сам до 19 березня 2022 року залишити без змін, - повідомив суддя.

Повне рішення буде оголошене 16 лютого.

Петро Порошенко (фото — facebook.com/petroporoshenko)

У чому підозрюють Порошенка

Нагадаємо, що 20 грудня народному депутату України Перу Порошенку оголосили підозру за статтями ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального Кодексу України.

Його звинувачують в організації торгівлі вугіллям з ОРДЛО у 2014-2015 роках, що принесло збиток державі розміром 1,5 млрд грн. Також у цій справі проходять нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин. Загалом нардепу загрожує до 15 років позбавлення свободи.

Адвокати Порошенка вважають справу політично вмотивованою. Сам Порошенко звинувачує президента України Володимира Зеленського.

19 січня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення щодо запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистого зобов’язання. Порошенко повинен був здати свій паспорт для виїзду за кордон та не покидати Київську область.

Депутати Порошенка оскаржували це рішення в апеляційному суді.

Також 21 січня Офіс Генерального прокурора України вніс апеляційну скаргу на рішення суду щодо застосування запобіжного заходу до Петра Порошенка.

У кінці січня Порошенка викликали на допит у ДБР, він прийшов, проте відмовився давати свідчення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?