Суд в Гаазі може перейти до розгляду справи щодо геноциду проти українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Гаазі може перейти до розгляду справи щодо геноциду проти українців

Суд в Гаазі може перейти до розгляду справи щодо геноциду проти українців
Джерело:  online.ua

Міжнародний суд ООН у Гаазі уже в жовтні може почати розглядати по суті справу про звинувачення Російської Федерації у геноциді українців. З такою заявою виступив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич.

Джерело: "УНІАН"

В Гаазі планують розглядати справу щодо геноциду проти українців

Ми подали меморандум, 1 липня ми це зробили. Це означає, що Російська Федерація має три місяці, щоб подати, якщо вона має їх, свої заперечення щодо юрисдикції суду по цій справі. Потім суд може переходити до вирішення справи по суті, - розповів український дипломат.

Антон Кориневич звертає увагу на те, що команда українського лідера Володимира Зеленського може притягнути до відповідальності Росію, як державу, а також конкретних осіб.

Антон Кориневич (фото — president.gov.ua)

Як уже згадувалося раніше, 1 липня офіційний Київ подав Меморандум до Міжнародного суду ООН із доказами порушення Росією Конвенції про геноцид.

16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України (детальніше - у статті Перше рішення з Гааги: що означає наказ Суду ООН у справі проти Росії щодо "геноциду"), - йдеться в повідомленні.

Команда російського диктатора Володимира Путіна заявила, що буде ігнорувати це рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?