Суд виніс фінальне рішення щодо скасованого матчу Україна — Швейцарія
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суд виніс фінальне рішення щодо скасованого матчу Україна — Швейцарія

Суд виніс фінальне рішення щодо скасованого матчу Україна — Швейцарія
Джерело:  online.ua

Наприкінці восени мав би відбутися матч Ліги націй між збірними України та Швейцарії, однак його зірвав коронавірус COVID-19. Українську національну команду не допустили до поля у швейцарському кантоні Люцерн через 3 позитивні тести на інфекцію. Після повернення додому нові тести виявилися негативними, збірній присудили технічну поразку 3:0, а Київ ініціював судовий розгляд інциденту. У п’ятницю, 19 березня, Спортивний арбітражний суд Лозанни оголосив остаточний вердикт з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську асоціацію футболу.

За оприлюдненими даними, рішення Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА, яке скасувало гру 17 листопада 2020 року на користь Швейцарії, залишається чинним.

“У матеріалах немає конкретних доказів, які підтверджують, що апелянт (УАФ — ред.) не діяв відповідно до протоколу, або що він був іншим чином недбалим або необережним у захисті гравців від COVID-19. Ніхто просто не міг передбачити або спрогнозувати дії місцевих швейцарських органів влади у зв'язку з їхнім рішенням про карантин. Будь-яка національна збірна команда могла зіткнутися із ситуацією, яку можна порівняти із ситуацією з УАФ, що також демонструє справа Норвегії. Відповідно, апелянт не винен, а є ще однією випадковою жертвою пандемії COVID-19”, - говориться у рішенні CAS.

Відповідно, саме швейцарська збірна, яка в минулому не виграла жодного матчу проти України, проходить далі у турнірі.

“Також нагадуємо, що підставою для скасування цього матчу стало рішення головного лікаря швейцарського кантону Люцерн, який відправив національну збірну України на карантин, що унеможливило вихід команди на поле для проведення поєдинку”. - резюмували в УАФ.

Українська сторона пропонувала провести двобій навесні, для цього представники збірної бачили реальні можливості. Іншим варіантом було визначення переможця жеребкуванням.

Як повідомляв ONLINE.UA, київське “Динамо” та донецький “Шахтар” з розгромами вилетіли з Ліги Європи. Напередодні вони не втримали натиск іспанського “Вільярреалу” та італійської “Роми” відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?