Суд заарештував колишнього главу МЗС Кожару - деталі резонансної справи
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заарештував колишнього главу МЗС Кожару - деталі резонансної справи

Суд заарештував колишнього главу МЗС Кожару - деталі резонансної справи
Джерело:  online.ua

27 березня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього очільника Міністерства закордонних справ Леоніда Кожару, якого підозрюють у вбивстві свого товарища - ексвласника "Інтера" Сергія Старицького наприкінці лютого 2020 року. Наразі відомо, що Кожару беруть під варту до 25 травня. Йому також дозволили вийти під заставу у понад 14 млн гривень, інформує ONLINE.UA.

Прокуратура просила арештувати підозрюваного - захист Кожари виступив проти. Окрім того, у відкритій частині судового засідання Кожара поскаржився на те, що через "безпідставні звинувачення" він, мовляв, не може збирати кошти для допомоги лікарям на КПВВ у Луганській області.

Затримання Леоніда Кожари

Захист колишнього дипломата наголошував, що у версії слідства є розбіжності, зокрема, слідчий сказав, що Старицького вбили з 3-5 метрів, а експертиза нібито встановила, що постріл був здійснений з ближчої відстані. Також у змивах на руках Кожари не знайшли пороху.

Окрім того, захист вирішив нагадати, що кордони України закриті через карантин, тому підозрюваний не може втекти. Також ексглава МЗС нібито не може тиснути на свідків, оскільки є єдиними оцевидцями є він сам та його дружина.

Юридична компанія, яка представляє інтереси потерпілих, повідомила, що у закритій частині засідання допитали дружину Кожари. Поки не оголошують деталей свідчень жінки, проте наголошують, що "її виступ повністю співпадає з лінією захисту підозрюваного, оголошеною стороною захисту на минулому відкритому судовому засіданні".

Як відомо, дружина Кожари зізналася у випадковому вбивстві. Зазначається, що відповідну заяву дружина колишнього дипломата, Марина Козерод, подала правоохоронним органам 25 березня. За словами прокурорів, вони поки не отримували заяви Козерод, але з почутого зробили висновок, що це лише ствердження, що вона була свідком злочину, а не зізнання у його скоєнні. Сам Леонід Кожара після приїзду поліції нібито говорив, що "буде розстрілювати всіх, хто буде йому погрожувати".

Марина Козерод - дружина Леоніда Кожари

Нагадаємо, що Леоніда Кожару на посаду глави МЗС призначив колишній президент-втікач Віктор Янукович. МЗС тих часів коливалось між Євросоюзом та РФ. У 2014 році саме за правління Кожари уряд розвернувся в бік Росії. Це призвело до Революції Гідності.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Шевченківський районний суд Києва буде розглядати  справу щодо вбивства екс-власника "Інтера" Сергія Старицького наприкінці лютого 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?