Суддю Тандира залишили під вартою без права внесення застави. Він збив на смерть нацгвардійця
Категорія
Україна
Дата публікації

Суддю Тандира залишили під вартою без права внесення застави. Він збив на смерть нацгвардійця

Суддю Тандира залишили під вартою без права внесення застави. Він збив на смерть нацгвардійця
Джерело:  online.ua

9 серпня Київський апеляційний суд залишив колишнього суддю Олексія Тандира в СІЗО до 26 серпня, відмовишись змінити запобіжний захід.

Джерело: Бабель, hromadske

Тандира залишили під вартою до кінця серпня

Hromadske з посиланням на речницю прокуратури Києва Надію Максимець пише, що суд відмовив стороні захисту у задоволенні апеляційної скарги на обраний Тандиру безальтернативний запобіжний захід.

Тандира залишили під вартою до 26 серпня.

Крім цього, Бабель повідомляє, що Олексій Тандир намагався сфасифікувати експертизу на стан сп’яніння в момент збиття нацгвардійця Вадима Бондаренка.

Він здав на аналіз замість сечі воду й слину. Адвокат родини загиблого Віталій Сердюк розповів, що це затягнуло проведення експертизи, яка в результаті тривала більше двох місяців.

Спершу тест показав, що в біоматеріалах немає алкоголю, але після дослідження самих біоматеріалів, виявили, що це вода і слина. У слині знайшли алкоголь.

Прокурор також підтвердив слова адвоката про воду та слину, зачитавши у суді висновок експертизи.

Адвокат Тандира Олег Юрченко заявив у суді, що він ознайомився з результатами експертизи на алкоголь і ні в крові, ні в сечі не знайшли алкоголю.

Що відомо про справу Тандира

26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на Lexus ES350 збив на смерть 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпості на Берестейському проспекті Києва.

Тандира затримали та відправили у СІЗО до 21 липня. 17 липня запобіжний захид залишили у силі.

ДБР завершило розслідування 3 серпня. За час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

Висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. Тандир порушив правила і перевищив швидкість.

Йому загрожує 10 років за ґратами.

Читайте також:

  • Суддя збив насмерть нацгвардійця на блокпосту у Києві — ДБР

  • Суддя Тандир був п’яний за кермом, коли збив нацгвардійця – результати експертизи

  • У Києві на блокпосту водій збив двох військовослужбовців. Один військовий загинув

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?