Суддю Тандира знову відсторонили від здійснення правосуддя. Він збив нацгвардійця на блокпосту
Категорія
Україна
Дата публікації

Суддю Тандира знову відсторонили від здійснення правосуддя. Він збив нацгвардійця на блокпосту

Суддю Тандира знову відсторонили від здійснення правосуддя. Він збив нацгвардійця на блокпосту
Джерело:  online.ua

29 серпня Вища рада правосуддя продовжила відсторонення від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Він перебуває під слідством через вчинення ДТП у стані сп'яніння, що призвело до загибелі нацгвардійця на блокпосту Києва.

Джерело: Вища рада правосуддя

ВРП відсторонила Тандира від здійснення правосуддя

У ВРП повідомили, що рішення прийнято за результатом розгляду клопотання заступника Генерального прокурора.

27 травня Вища рада правосуддя погодилася на утримання Тандира під вартою, а 2 червня тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя до 25 липня.

18 липня відсторонення було продовжено до 26 серпня на час досудового розслідування.

Що відомо про справу судді Тандира

У на 26 травня суддя Олексій Тандир на своєму авто Lexus збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії України на блокпосту у Києві.

Суддю затримали, проте він відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння.

10 липня у ДБР повідомили, що судово-психологічна експертиза визначила, що Тандир був п’яний за кермом і намагався це приховати, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички.

9 серпня Київський апеляційний суд залишив колишнього суддю Олексія Тандира в СІЗО до 26 серпня, не змінивши запобіжний захист та не призначивши альтернативи.

Тандиру може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?