Суддю Вовка примусово доставлять у суд після його "втечі" від правосуддя
Категорія
Політика
Дата публікації

Суддю Вовка примусово доставлять у суд після його "втечі" від правосуддя

Суддю Вовка примусово доставлять у суд після його "втечі" від правосуддя
Джерело:  online.ua

У Вищому антикорупційному суді дозволили примусовий привід на засідання керівника скандального Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Суддя Андрія Біцюк таких чином задовільнив відповідне клопотання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на громадську організацію “Центр протидії корупції” у Telegram.

За оприлюдненими даними, увесь час Вовк прикривається власним суддівським імунітетом, а Вища рада правосуддя не допустила його арешту.

“Вовк, підозрюваний у створенні злочинної організації і захопленні влади, від осені ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом… Але заборони примусово доставити Вовка в законодавстві немає, треба лише дозвіл слідчого судді, який сьогодні НАБУ й отримало”, - наголосили в організації.

Представники “ЦПК” додали, Вищий антикорупційний суд витримував під час роботи надзвичайний тиск, який на нього чинила Вища рада правосуддя. Безпосередньо об’єктом його був згаданий суддя Біцюк — проти нього навіть відкрили дисциплінарну справу, приводом для якої стали звернення адвокатів суддів ОАСК.

Вовку оголосили про підозру справі щодо створення злочинної організації та захоплення влади ще 17 липня 2020 року. Також підозрюваними у провадженні стали п’ять інших суддів ОАСК, заступник голови суду, а також голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Згідно з ініціативою ВАКС, термін розслідування справи про так звані “плівки ОАСК” продовжено до 17 березня.

Тим часом Вовк відмовився від отримання клопотання, яким його відсторонили від суддівської посади.
Нагадаємо, Павло Вовк очолив Окружний адміністративний суд Києва у 2010 році, вже за каденції Віктора Януковича.

Як повідомляв ONLINE.UA, Павло Вовк отримав повістку про виклик на допит. Представники Національного антикорупційного бюро буквально упіймали посадовця напередодні, 23 грудня, на святкуванні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?