Судно Ever Given, що блокувало Суецький канал, зняли з мілини
Категорія
Світ
Дата публікації

Судно Ever Given, що блокувало Суецький канал, зняли з мілини

Судно Ever Given, що блокувало Суецький канал, зняли з мілини
Джерело:  online.ua

Контейнеровоз компанії Evergreen вже кілька днів залишає заблокованим Суецький канал — надзвичайно важливий морський коридор, яким постачають тонни вантажів, зокрема, у країни Європи. Судно сіло на мілину поперек каналу, чим фактично зробило неможливим будь-який рух ним. Утім, вже вранці у понеділок, 29 березня, з’явилися подробиці операції з розблокування коридору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на медіа та підрядників, які працювали над зсувом судна.

За даними транспортної компанії Inchcape, судно Ever Given наразі частково зняли з мілини.

Згідно з інформацією агентства Bloomberg, цьому передувало витягування з під тайванського контейнеровоза близько 27 тисяч кубометрів піску.

Займалися витягуванням судна 10 спеціальних буксирів. Наразі вони працюють над спрямуванням його уздовж каналу, аби він міг продовжити свій шлях, не блокуючи суецький морський коридор.

Довжина судна сягає 400 метрів, що робить його найдовшим серед усіх, які провокували різні проблеми в єгипетській акваторії.

Утім, наразі все ще залишається невідомим термін відновлення руху суден через канал. Відомо, що внаслідок інциденту у “заторі” опинилися близько 450 інших суден. Причиною його стала спроба екіпажу контейнеровозу розгорнути його у вкрай важкому для такого маневру місці — вузькій горловині каналу.

BBC уточнило, що експерти допускали тривалість операції зі звільнення судна у тижні. Також було невідомо, яким чином блокування одного з найпотужніших шляхів переміщення товарів вплине на міжнародний ринок, зокрема на ціну нафти. Попередньо втрати від блокування оцінювали у 9 мільярдів доларів на добу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 січня в Чорному морі затонув суховантаж Росії. На борту судна Арвін знаходилося 15 моряків. Корабельна аварія сталася біля берегів турецької провінції Бартин. На місці події проводили рятувальну операцію, яку ускладнювала погана погода. Сильний дощ супроводжувалися мокрим снігом і вітром. Через це рятувальні команди не буквально не могли наблизитися до місця події, щоб врятувати моряків із затонулого судна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?