Супермісяць у травні - коли неймовірним явищем зможуть насолодитися українці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Супермісяць у травні - коли неймовірним явищем зможуть насолодитися українці

Супермісяць у травні - коли неймовірним явищем зможуть насолодитися українці
Джерело:  online.ua

7 травня - особливий день, який може стати незабутнім для кожного українця. Справа в тому, що саме тоді з'явиться останній у 2020 році Супермісяць. Варто зазначити, що дане явище доволі часто називають квітковим Місяцем, адже у цей період починають активно цвісти весняні квіти. Як відомо, найбільшим супутник Землі був у квітні. Тоді ми розповідали про так званий рожевий Супермісяць. Так, Супермісяць у травні буде не таким великим, однак не менш видовищним, повідомляє ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, сходження травневого Супермісяця почнеться в першій половині 7 травня. За київським часом, максимально зблизиться із Землею о 13:45. Так, у цей період Супермісяць розгледіти буде складно. Однак, за словами експертів, це явище буде тривати ще деякий час, тож навіть ввечері буде на що подивитись.

Як уже згадувалося, це останній Супермісяць в цьому році. Наступного разу, коли Місяць максимально наблизиться до Землі, а в повній фазі 0 це буде 27 квітня 2021 року, тоді можна буде спостерігати рожевий Супермісяць.

Варто нагадати, що Супермісяць - це астрономічне явище, коли Місяць переходить у стадію повні, при цьому супутник перебуває у найближчій точці до Землі на своїй орбіті. Як відомо, що Місяць має еліптичну орбіту, по якій він обертається навколо нашої планети. Завдяки цьому із Землі інколи можна бачити більший розмір місячного диска, ніж завжди. Та варто додати, що зближення є не настільки суттєвим, але в небі це може здаватися більшим і яскравішим.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 29 квітня до Землі на безпечну відстань наблизиться астероїд під назвою 1998 OR2, який досягає в діаметрі 1,5 до 4 кілометрів. Його змогли сфотографувати співробітники обсерваторії Пуерто-Ріко і були вражені — на знімках видно, ніби астероїд надів захисну маску, щоб при наближенні до нашої планети захиститися від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?