Суперник Байдена на виборах хоче заблокувати членство України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Суперник Байдена на виборах хоче заблокувати членство України в НАТО

Суперник Байдена на виборах хоче заблокувати членство України в НАТО
Джерело:  online.ua

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс публічно заявив, що виступає проти членства України в НАТО. За його словами, це нібито не в інтересах безпеки Сполучених Штатів.

Джерело: подкаст  The Glenn Beck ProgramBloomberg

Потенційний президент США виступає проти членства України в НАТО

Я не думаю, що членство в НАТО є в наших інтересах. Все, що це дасть, більше зобов’язань для нас. Тож якщо нам додається більше зобов’язань, які вигоди ми отримуємо натомість? — цинічно заявив він.

Ба більше, на його переконання, офіційний Вашингтон не повинен давати "чистий чек" (підписаний чек, на якому ще не вказано суму грошей, необмежену кількість грошей - ред.) Україні, якщо вона не використовує важелі впливу, щоб закінчити конфлікт.

Варто звернути увагу на те, що епізод подкасту з інтерв'ю Рона Десантіса був опублікований 23 вересня, через два дні після зустрічі чинного очільника Білого дому Джо Байдена з українським лідером Володимиром Зеленським у США.

Що ще Десантіс раніше говорив про Україну та війну з Росією

Ще навесні 2023 року під час інтервʼю телеканалу Fox News Рон Десантіс цинічно заявив, що вважає російсько-українську війну "територіальною суперечкою".

Окрім того, він почав наполягати на тому, щоб США зупинили свою допомогу для України.

У той час як у США є багато життєво важливих національних інтересів – забезпечення безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також стримування економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю – все більше заплутуватися в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них, — сказав він.

На переконання Десантіса, захист українських кордонів України не є життєво важливим інтересом США, тому, мовляв, офіційний Вашингтон має сконцентруватися на розв'язанні своїх власних проблем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?