Супрун пояснила, чому українські чоловіки вмирають на 10 років раніше жінок
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун пояснила, чому українські чоловіки вмирають на 10 років раніше жінок

Супрун пояснила, чому українські чоловіки вмирають на 10 років раніше жінок
Джерело:  online.ua

Колишня очільниця Мінздраву Уляна Супрун розповіла причину, чому тривалість життя українських чоловіків на 10 років менша за жінок. За її словами, як повідомляє ONLINE.UA, на це впливає комплекс факторів, основу з яких становить неправильний спосіб життя.

«Чоловіки в Україні живуть на 10 років менше за жінок, і через це середня тривалість життя в Україні становить лише 72 роки. Випереджають нас у цьому рейтингу лише Росія, Білорусь, Литва, Латвія і Сирія. До прикладу, у ЄС різниця становить лише 5,4 роки, а середня тривалість життя там – 81 рік», – пише екс-міністр.

Як пояснила Супрун в своєму Facebook, якщо чоловіки хочуть жити довше, вони повинні звернути увагу на такі причини дочасної смертності:

  • зловживання алкоголем;

  • паління сигарет;

  • неправильне харчування;

  • зневажливе ставлення до свого здоров’я та правил елементарної безпеки.

Останню причину передчасної смерті Уляна Супрун назвала чи не найбільш небезпечною. На відміну від чоловіків, жінки частіше ходять до лікарів, тому рідше помирають від хронічних хвороб, незважаючи на те, що за статистикою до 50 років хоча б одну хронічну хворобу мають 37% чоловіків і 47% жінок.

«Те саме стосується регулярного вживання алкоголю в надмірних кількостях, а також дотримання базових правил безпеки», – додає Супрун.

Колишня чиновниця переконана: щоб вберегтись від дочасно смерті, чоловікам треба більш уважно ставитися до небезпеки для свого здоров’я. Це стосується не тільки відмови від шкідливих звичок та регулярного відвідування лікарів, але й безпеки на дорогах, яка запобігає травматизму та смертності за кермом автомобіля.

Нагадаємо, що кілька днів тому нова очільниця МОЗ розповіла, коли в Україні легалізують марихуану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?