Супрун пояснила, хто в уряді заблокував легалізацію медичної марихуани
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун пояснила, хто в уряді заблокував легалізацію медичної марихуани

Супрун пояснила, хто в уряді заблокував легалізацію медичної марихуани
Джерело:  online.ua

Екс-очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила, що легалізацію використання медичної марихуани заблокував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Про це вона розповіла журналістам біля стін свого колишнього відомства, повідомляє ONLINE.UA.

«Ми в останнє засідання уряду подали зміни до постанови, щоб медичний канабіс став доступним для пацієнтів. Всі узгодили: СБУ, МЕРТ, Мінфін, ми. Всі узгодили, а єдиний, хто заблокував, це був Аваков і МВС. Два рази ми подавали, і два рази вони відмовляли», – заявила Супрун.

За словами колишньої голови МОЗ, свою позицію в Міністерстві внутрішніх справ пояснювали тим, що для того, щоб віднести канабіс до категорії наркотиків з обмеженим обігом, нібито необхідні зміни до Кримінального кодексу.

«Але це неправда, тому що це медичний канабіс, так само, як інші наркотики, які використовуються як ліки, може контролюватися через Держлікслужби. Можете подякувати пану Авакову за те, що немає зараз медичного канабісу в Україні, доступного для наших пацієнтів», – долала Уляна Супрун.

Як відомо, раніше Супрун активно виступала на підтримку використання марихуани в медичних цілях, зазначивши, що в багатьох країнах вона застосовується для полегшення страждань пацієнтів при хворобі Альцгеймера, онкології, хронічних болях, епілепсії, посттравматичному синдромі та в інших випадках.

Нагадаємо, що кілька днів тому Уляна Супрун емоційно прокоментувала повернення в Україну своєї попередниці на посаді глави МОЗ Раїси Богатирьової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?