Вона покривала схему закупівель: Супрун емоційно прокоментувала повернення Богатирьової
Категорія
Україна
Дата публікації

Вона покривала схему закупівель: Супрун емоційно прокоментувала повернення Богатирьової

Вона покривала схему закупівель: Супрун емоційно прокоментувала повернення Богатирьової
Джерело:  online.ua

Вчорашнє повернення в Україну колишньої очільниці РНБО та МОЗ часів Януковича Раїси Богатирьової викликало хвилю обурення в соціальних мережах. І хоча екс-«регіоналка» досі знаходиться в СІЗО, мало хто сумнівається, що найближчим часом Богатирьова опиниться на волі.

Однією з тих, хто жорстко розкритикував факт повернення в Україну Раїси Богатирьової, стала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Свою позицію вона виклала сьогодні у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

«Будучи міністром охорони здоров‘я вона (Богатирьова) покривала схему з закупівель за кошти платників податків вакцин та туберкуліну у фірми свого сина... Будучи секретарем РНБО у 2007-2012 роках, вона не спромоглась поставити національну безпеку країни вище власного збагачення», – пише Супрун.

У своєму обуренні очільниця МОЗ спирається на дані СБУ, які свідчать, що «у 2012-2014 роках, коли Богатирьова була на посаді міністра, понад 1 мільярд гривень було вкрадено з бюджетних коштів на ліки».

«Корупційні схеми Богатирьової та її поплічників призвели до значного завищення цін на лікарські засоби і медичні вироби. В той час один з найбільших із найбільших дистриб'юторів фармацевтичної продукції, постачав ліки на замовлення МОЗУ за цінами завищеними на 20-40%», – продовжує Уляна Супрун.

За словами чиновниці, зараз оточення Богатирьової намагається повернути собі можливість заробляти на державних закупівлях ліків. Завершуючи свій пост у Facebook, Супрун закликала «не віддавати медичну сферу злодіям та вбивцям».

Нагадаємо, що не так давно Супрун розповіла про свої подальші плани у МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?