Супрун розповіла, чи готова залишитись міністром за президентства Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Супрун розповіла, чи готова залишитись міністром за президентства Зеленського

Супрун розповіла, чи готова залишитись міністром за президентства Зеленського

Очільниця міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун висловила думку щодо можливості керівництва цим відомством за часів нового президента Володимира Зеленського. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW, виконувачка обов’язків міністра не відкидає такої ймовірності, але має умови для цього.

За словами Уляни Супрун, важливим для неї є те, щоб після парламентських виборів в новому уряді опинилися люди, які не блокуватимуть реформ в медичній газулі.

Супрун також заявила, що вона та її команда готові співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою після парламентських виборів.

«Ми часто говоримо, що багато справ, які стосуються охорони здоров'я, вони – трохи поза політикою, бо люди хворіють незалежно від політичної ситуації, а ми маємо всім допомогти і надати якісні медичні послуги. Ми будемо стежити за тим, що відбуватиметься упродовж наступних шести місяців, і готові співпрацювати із будь-якою конструктивною політичною силою, щоб пояснювати хід реформ і забезпечити галузі необхідне фінансування», – додала в.о.міністра.

Відповідаючи на питання про те, як вона ставиться на критику з боку радника Зеленського з питань охорони здоров’я Євгена Комаровського, Супрун повідомила, що після виборів у команді нового президента заявляють про підтримку реформ. Остаточно позиція новообраного глави держави буде зрозуміла протягом найближчих місяців, вважає чиновниця.

«Ми готові презентувати зміни, але наполягаємо на тому, що вони вже розпочаті і незворотні. Що другий етап реформи розпочинається цього літа, а третій, останній, щодо зміни фінансування, – від 2020 року», – каже Супрун.

На відміну від деяких інших країн, призначення міністра охорони здоров’я в України не має прямого зв’язку з президентською посадою. Куди важливіше, хто має більшість у парламенті. Адже саме вона формує уряд та призначає міністрів. Відповідно, за наявності голосів парламентська більшість може звільнити міністра з посади.

Таким чином, незалежно від того, яку позицію з питань медичної реформи мають радники Володимира Зеленського чи навіть він сам, Уляна Супрун може позбавитися своєї посади тільки за рішенням уряду (оскільки вона виконувачка обов’язків, а не повноцінний міністр) або через процедуру голосування у парламенті.

Нагадаємо, що Державна фіскальна служба опублікувала актуальну інформацію про перелік країн, куди найбільше імпортується товарів з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?