Суттєве збільшення: у МОЗ дали гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Суттєве збільшення: у МОЗ дали гучну обіцянку українцям

Суттєве збільшення: у МОЗ дали гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував підвищення зарплати медиків вже незабаром. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За його словами, підвищення сягне 50%. Для цього необхідні додаткові 11 мільярдів гривень з державного бюджету.

"Медична реформа у зміненому вигляді передбачатиме поліпшення якості та доступності медичних послуг. Українці, зателефонувавши у 103, обов'язково отримають якісну допомогу протягом 10-20 хвилин. При цьому ми вважаємо, що наші медичні працівники вже в цьому році повинні отримувати суттєве збільшення заробітної плати. Не менше, ніж до 50%", - зауважив міністр.

Він пояснив, зарплату підвищать 435 тисячам медиків.

"Це буде зроблено з 1 липня 2020 року за рахунок державного бюджету України. Для цього ми будемо звертатися і до уряду, і до Верховної Ради щодо внесення змін", - додав посадовець.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні почався другий етап медичної реформи. Він передбачає посилене фінансування великих закладів з найвищою якістю медпослуг.

В Офісі президент напередодні анонсували створення спеціальної експертної групи, яка вивчить дієвість медреформи. За підсумками її роботи ухвалюватимуть подальші рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, на брифінгу міністр Степанов оголосив про фінансування медичних закладів за старою системою, як було 2019 року. Таким чином, посадовці фактично пригальмували виконання медичної реформи, адже вона передбачає зовсім інший порядок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?