Світове медіа оштрафували в ЄС на мільйони за один фейк
Категорія
Світ
Дата публікації

Світове медіа оштрафували в ЄС на мільйони за один фейк

Світове медіа оштрафували в ЄС на мільйони за один фейк
Джерело:  online.ua

Агентство Bloomberg отримало штрафні санкції у 5 мільйонів євро від французького уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg Law.

За даними видання, причиною покарання стала публікація неправдивих даних про компанію-будівельника Vinci.

У 2016 році агентство отримало нібито пресреліз віз згаданої фірми. Йшлося про звільнення фінансового директора та перегляд відповідних показників у зв'язку з помилками. Публікація призвела до падіння акцій Vinci на 18%.

Згодом з'ясувалося, що інформація була підробною. Пресреліз надіслано з фейкової адреси, а посилався він на підробний сайт компанії.

Представники Управління з фінансових ринків Франції вирішили оштрафувати Bloomberg за цей фейк. Втім, агентство вже готується до апеляції.

"Нам шкода, що регулятор не знайшов і не покарав винного в обмані, а замість цього вирішив залучити до відповідальності агентство, яке зробило все можливе, щоб донести, як виявилося, гідну уваги інформацію", - заявили у виданні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно адміністрація соціальної мережі Facebook вперше у власній історії відзначила пост як фейк. Публікація містила неправдиву інформацію про події у Сингапурі. На неї звернув увагу місцевий уряд, який згодом звернувся до компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?