Світові інвестори виводять кошти з Китаю через війну в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світові інвестори виводять кошти з Китаю через війну в Україні

Світові інвестори виводять кошти з Китаю через війну в Україні
Джерело:  online.ua

Найвпливовіші фонди та компанії почали активно скорочувати інвестиції у Китай через побоювання втручання влади у бізнес і ризик запровадження санкцій після початку війни РФ проти України.

Джерело:  Bloomberg

Інвестори виводять кошти з Китаю

Згідно з останніми даними, норвезький суверенний фонд з активами у 1,3 трлн дол вирішив відмовитися від гіганта спортивного одягу із КНР через стурбованість порушеннями прав людини.

Американські фонди прямих інвестицій, які вкладають кошти у Китай, залучили лише 1,4 млрд дол у першому кварталі – це найменший показник за останні 4 роки.

Лише у березні світові фонди почали виходити і продали в Гонконгу акції на суму понад 7 млрд дол, а також китайського державного боргу в розмірі 14 млрд дол за останні два місяці і скоротили свої кредитні запаси. У британській інвесткомпанії Artemis Investment Management пояснюють, що масштаб і швидкість санкцій, введених проти Росії, змусили переглянути ставлення Заходу до Китаю. Також впливає втручання країни у бізнес, як це було з Didi та Ant Group, що загрожує правам акціонерів, - сказано в повідомленні.

Приклад РФ підтверджує той факт, що міцні торговельні зв’язки не є гарантією дипломатичної безпеки. Окрім того, наголошується, що війна, яку Росія розпочала проти України, різко підвищує ці ризики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?