Світовий банк нарешті відреагував на резонансне рішення Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Світовий банк нарешті відреагував на резонансне рішення Зеленського

Світовий банк нарешті відреагував на резонансне рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Світовий банк похвалив підписання українським лідером Володимиром Зеленським закону про незаконне збагачення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі СБ.

"Сьогодні Президент України підписав закон, який повертає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та запроваджує механізм цивільної конфіскації активів чиновників, які не можуть бути підтверджені їх законними доходами. Світовий банк вітає закон, який заповнює критичні прогалини в основних принципах протидії корупції в Україні, надавши НАБУ і САП потужний правовий інструмент у боротьбі з корупцією серед чиновників", - сказано в повідомленні.

 Окрім того, в Світовому банку наголосили, що громадянська конфіскація допоможе стримувати корупцію шляхом обмеження матеріальних вигод, які "чиновники намагаються отримати, крадучи у громадян України".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Світовий банк у своїй презентації зазначив,  що за рік рівень бідності в Україні знизився більш ніж на 2% — із 16,8% у 2018 році до 14,5% у 2019 році. За словами представників банку, рівень бідності продовжує знижуватися завдяки зростанню зарплат і споживання. Окрім того, у Світовому банку нагадали, що реальна зарплата зросла на 9,5%

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?