Священникам УПЦ МП закрили доступ до печер і мощей Києво-Печерської лаври
Категорія
Україна
Дата публікації

Священникам УПЦ МП закрили доступ до печер і мощей Києво-Печерської лаври

Священникам УПЦ МП закрили доступ до печер і мощей Києво-Печерської лаври
Джерело:  online.ua

В УПЦ Московського патріархату заявили, що ченцям, священнослужителям та вірянам заборонили заходити в печери Києво-Печерської лаври.

Джерело: УПЦ МП

УПЦ МП заборонили молитися в Лаврських печерах

Згідно із заявою представників УПЦ МП, Мінкульт у листі попередив священнослужителів про обмеження доступу ченців до Хрестовоздвиженського, Анно-зачатівського та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських.

20 березня 2023 року від керівництва національного заповідника "Києво-Печерська лавра" на адресу монастиря надійшов лист з повідомленням про те, що віднині доступ до Ближніх та Дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості "культурних цінностей" (саме так представники Мінкульту та заповідника називають мощі преподобних та інші святині), - йдеться в повідомленні.

Наразі дата закінчення роботи комісії невідома.

В УПЦ МП занепокоєні тим, яким методом визначатимуть стан збереженості нетлінних мощів "преподобних Печерських".

Навіщо делегація УПЦ МП зібралися біля ОП

У понеділок, 20 березня, члени УПЦ МП на чолі з предстоятелем прибули до Офісу Президента України з метою провести розмову з Зеленським.

Члени Церкви, разом з Митрополитом Онуфрієм зібралися біля Офісу Зеленського з метою нібито “донести до керівництва держави позицію Української Православної Церкви”.

Ми вважаємо, що Президенту не доносять правдивої інформації про УПЦ. Судячи з тих заяв, які лунали, інформація про УПЦ спотворюється та створюється неправдивий образ наших вірян. Ми завжди виступали за конструктив, прагнули, щоб розвивалися стосунки між Державою та УПЦ. Такий діалог — це важливий аспект, який пов’язаний з розвитком громадянського суспільства, – сказав голова відділу.

Один з представників УПЦ зазначив, що Церква надає "величезну" допомогу ЗСУ та усім необхідним під час війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?