Святкувати чи ні. Як українці ставляться до 8 березня — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Святкувати чи ні. Як українці ставляться до 8 березня — відео

Святкувати чи ні. Як українці ставляться до 8 березня — відео
Джерело:  online.ua

Журналістка online.ua Вікторія Бєлік розповіла про історію 8 березня та поцікавилася в українців, як вони ставляться до свята та чи хочуть скасувати вихідний.

Джерело: ютуб канал online.ua

Історія 8 березня

8 березня — день, коли у всьому світі проходять акції за права жінок.
Історія цього дня почалась 1857 року в Нью-Йорку. Там робітниці-текстильниці вийшли на страйк із вимогами рівної з чоловіками оплати праці. Тоді у демонстрації взяли участь понад 15 тисяч жінок, які також вимагали надати їм виборче право.


Але пізніше радянська влада вирішила все "перекрутити" і почала використовувати це свято для пропаганди. Тоді всі як один відзначали “прекрасне” свято весни та жінок.
З кінця 2000-х років в Україні майже щороку 8 березня проходять Марші жінок, а якщо і дарують квіти, то вкладають у ці вітання вже трохи інший сенс.

Чи потрібний вихідний 8 березня

Сьогодні серед українців точаться суперечки — залишати цей день святковим та вихідним чи відмовитись і створити свій день, аби повністю відійти від радянщини та плутанини.
Відповідний законопроект вже подали на розгляд до Верховної Ради. Як альтернативу у ВР пропонують 25 лютого відзначати День української жінки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?