Сюрприз депутатам: Разумков збільшив присутність журналістів у Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Сюрприз депутатам: Разумков збільшив присутність журналістів у Раді

Сюрприз депутатам: Разумков збільшив присутність журналістів у Раді
Джерело:  online.ua

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, питання відставки якого депутати розглянуть 7 жовтня, дозволив більшій кількості журналістів працювати на другому та третьому поверхах парламенту, ніж було до цього, а також відкрив для преси кулуари.

Джерело: речниця Разумкова Ольга Туній у Facebook.

"У зв’язку з численними зверненнями журналістів, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про збільшення кількості представників ЗМІ, що можуть працювати у парламенті на другому та третьому поверхах!", - зазначила Туній.

Відповідно до нового розпорядження Разумкова від 6 жовтня, тепер у прес-центрі на 3-му поверсі може працювати до 200 ociб, на балконі преси у залі засідань – 30 осіб, у кулуарах 2-го поверху – 200 осіб.

Також знімаються будь-які обмеження на пересування кулуарами другого поверху.

Розпорядження голови ВРУ. Фото - facebook.com/olga.tuniy.

Нагадаємо, 5 жовтня Разумкова відсторонили від ведення засідань парламенту на 2 дні, а 7 жовтня його можуть відкликати з посади голови Ради.

Карантинні обмеження для журналістів

Нагадаємо, обмеження для роботи журналістів у Верховній Раді були введені у зв'язку з карантином.

Так, 12 березня 2020 року голова Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". Представників ЗМІ у парламент на період карантину пускали лише до пресцентру на 3 поверсі, кулуари 2 поверху для журналістів були закриті. Також їм обмежили допуск до адмінбудівель Ради.

З 1 червня 2020 року фотокореспондентам та операторам дозволили працювати в ложі преси парламенту – не більше 30 осіб одночасно. У ложі преси можна було знаходитися 15 операторам і 15 фотографам.

6 вересня 2021 року Разумков заявив, що для журналістів частково відкриють кулуари на 2-му поверсі Верховної Ради: на другий поверх дозволили заходити до 40 журналістам по спеціальних картках.

Читайте також:

  • Разумков після відставки планує виконувати політичні обіцянки 2019 року.

  • Разумков відреагував на розслідування "Офшор 95" щодо Зеленського.

  • Рада назвала дату голосування за відставку Разумкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?