Так само гібридно: посол пояснив, як ветеран Мазур повернувся в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Так само гібридно: посол пояснив, як ветеран Мазур повернувся в Україну

Так само гібридно: посол пояснив, як ветеран Мазур повернувся в Україну
Джерело:  Укрінформ

Український посол у Польщі Андрій Дещиця пояснив, що справа проти ветерана АТО Ігоря Мазура знаходиться у "підвішеному стані". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, Мазур повернувся на батьківщину після затримання через статус у загальній системі Інтерполу. Україна "відповіла так само гібридно, як це зробила Росія".

Дипломат підкреслив, що виїзд українця з Польщі ще не говорить про закриття справи. Відповідне рішення знаходиться у компетенції Окружної прокуратури Любліна.

"Лише він (прокурор) може прийняти рішення: розвивати цю справу далі і передавати матеріали до суду чи ні", - додав Дещиця.

Нагадаємо, Ігор Мазур намагався відвідати Польщу за офіційним запрошенням на заходи. На кордоні польські прикордонники затримали його через запит російської влади за системою Інтерполу.

Київ назвав це спробою помсти з боку Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно українські дипломати вибороли для Мазура, який служив під псевдонімом "Тополя", вихід з під варти. Тоді Дещиця назвав це лише половиною справи. Він вважає, що Москва використала міжнародний інструмент для розправи з ворогами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?