Затримання ветерана АТО Мазура: посол Дещиця зробив спеціальну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримання ветерана АТО Мазура: посол Дещиця зробив спеціальну заяву

Затримання ветерана АТО Мазура: посол Дещиця зробив спеціальну заяву

Український посол у Польщі Андрій Дещиця стверджує, що вихід ветерана АТО Ігоря Мазура з під варти ще половина справи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, саме російська влада несе відповідальність за арешт військовослужбовця. Москва використала для цього міжнародний інструмент Інтерполу як покарання для ворогів.

"Це невеличка, проміжна перемога. Це, власне, спільними зусиллями нам вдалося отримати таку невеличку перемогу", - додав посол.

Він зазначив, що наразі нічого невідомо про дату першого засідання у суді стосовно цієї справи.

"Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше і цю справу закрити якнайшвидше. Я радий, що Ігор є на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу", - пояснив Дещиця.

Як повідомляв ONLINE.UA, заарештованого ветерана АТО у Польщі випустили на поруки завдяки генеральному консулі України у Любліні Василю Павлюку. Військовослужбовця затримали через те, що РФ внесла його ім'я у списки міжнародного розшуку Інтерполу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?