У Польщі прийняли несподіване рішення по затриманому ветерану АТО: перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Польщі прийняли несподіване рішення по затриманому ветерану АТО: перші подробиці

У Польщі прийняли несподіване рішення по затриманому ветерану АТО: перші подробиці
Джерело:  online.ua

Затриманий в Польщі ветеран війни на Донбасі Ігор "Тополя" Мазур переданий на поруки генерального консула України в Любліні. Суд, на якому мали обрати йому запобіжний захід не відбудеться. Про це повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Всі, хто займається питанням звільнення і повернення додому нашого громадянина, докладають максимум зусиль, щоб він не став заручником політичної помсти РФ. Боротьба за долю нашого співвітчизника триває", - підкреслила Денисова в повідомленні.

Вона уточнила, що під час очікування і розгляду екстрадиційного запиту Мазур буде проживати в Генеральному консульстві України. Перед тим, як ветерана АТО передали на поруки, його допитали у відділі Окружної прокуратури Холма.

Нагадаємо, Ігоря Мазура "Тополю" затримали в Польщі на передодні за запитом Росії. Як з'ясувалося, російські спецслужби внесли його до реєстру розшукуваних осіб Інтерполу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віце-спікерка Сейму Республіки Польща Малгожата Гошівська назвала затримання Мазура політичною помстою Кремля. Вона запевнила, що Польща не піддасться на провокацію Росії і не стане актором російського сценарію, а також пообіцяла, що в Польщі будуть ретельно розслідувати справу Ігоря Мазура, додавши, що затриманому ветерану АТО "дорога в Росію не відкрита".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?