Таке трапляється кілька разів на століття. Українці побачать рідкісне явище в ніч Хелловіна
Категорія
Технології
Дата публікації

Таке трапляється кілька разів на століття. Українці побачать рідкісне явище в ніч Хелловіна

Таке трапляється кілька разів на століття. Українці побачать рідкісне явище в ніч Хелловіна
Джерело:  online.ua

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада українці побачать рідкісне небесне явище - на Хелловін зійде Блакитний Місяць. Таке рідкісне подія відбувається всього кілька разів на століття, тому очікується справжній ажіотаж на день гулянь з нагоди Дня всіх святих. Повний місяць на Хелловін відбудеться вперше з 1944 року. Побачити Блакитний Місяць українці зможуть без спеціальних приладів та інструментів, якщо дозволить погода. Дивитися нестандартне явище онлайн можна на ONLINE.UA.

"Повний місяць на Хелловін трапляється лише кілька разів на століття, і він не повториться до 2039 року. Це відмінна розвага для шанувальників Хелловіна", - відзначили астрономи.

Важливо відзначити, що Місяць в момент унікального явища має звичайний колір, але через оптичний ефект земляни бачать його в блакитному відтінку. Свою назву явище отримало завдяки англійському виразу "Once in a Blue Moon", дослівний переклад якого "Одного разу при блакитному місяці", тобто вкрай рідко або ніколи. Наступного разу такий повний місяць в жовтні відбудеться в 2039, 2058, 2077 і 2096 роках.

Астрологи попереджають, що кілька повних місяців за один місяць (перше проходило 1 жовтня) - явище досить рідкісне. Тим більше, що виникне воно в високосному році, та ще й співпаде зі святом Хелловіна, в переддень Дня всіх святих. Вони вважають, що ніч з 31 жовтня на 1 листопада буде найбільш незвичною, містичною і сильною в енергетичному плані. Тому в ці дні не варто поспішати з прийняттям важливих рішень і поспішати закінчити серйозні справи. Неділю, 1 листопада, астрологи рекомендують провести в колі сім'ї. Особливо важливо в цей день в голові фіксувати тільки позитивні думки і не бажати нікому зла.

Раніше ONLINE.UA робив добірку цікавих фільмів жахів, які варто подивитися на Хелловін 2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?