Такого не було ніколи - Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою
Категорія
Політика
Дата публікації

Такого не було ніколи - Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою

Такого не було ніколи - Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою - росіяни масово втратили до нього довіру. За останній місяць рейтинг Путіна впав до історичного мінімуму. Сьогодні йому довіряють лише 28,3% росіян - такого низького показника не було ніколи. Про новий антирекорд Путіна повідомляє ONLINE.UА з посиланням на опитування ВЦИОМ.

У цьому соцопитуванні росіянам задавали відкрите питання, чи доверяють вони саме Путіну. Результати вийшли плачевними для голови Кремля, так як рівень довіри до нього знаходиться на рекордно низькому за всю історію спостережень рівні - 28%. Вперше цей показник впав нижче 30% в грудні 2019 року, в січні 2020 року ненадовго виріс, але з тих пір продовжив зниження.

Зниження рейтингу Путіна фіксує і "Левада-центр". За його даними, з лютого по березень рівень схвалення роботи Путіна на посту президента знизився з 69% до 63%.

"Заяви про соціальну підтримку не грають ролі - економічне падіння дуже серйозне. Люди перестають вірити, що керівництво країни зможе щось для них зробити", - пояснює різкий обвал рейтингу Путіна глава "Левада-центру" Лев Гудков.

При цьому політологи, наближені до Кремля вважають, що рейтинги Путіна знижуються під тиском "негативного інформаційного фону, пов'язаного з економікою і коронавірусом". Вони закликають "перезадати" питання, коли обстановка стабілізується і люди адаптуються до негативних факторів.

Важливо нагадати, що ВЦИОМ завжди проводив опитування тільки по закритому типу. Росіянам задавали питання - яким політику вони доверяюь. Але коли в травні 2019 року про довіру Путіну заявили лише 30,5% опитаних, соціологи почали використовувати закрите питання, що передбачає чітку відповідь - "Ви довіряєте або не довіряєте Володимиру Путіну?". Крім того, ВЦИОМ почав публікувати виміри довіри росіян до політиків раз на місяць. До цього вони виходили щотижня.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що експерти передрекли великі проблеми Путіну через його неадекватну реакцію до коронавірус. Вони переконані, що якщо президент Росії і далі буде ігнорувати проблеми росіян і не почне їх фінансово підтримувати, то його рейтинги впадуть і він втратить підтримку громадян країни, які не проголосують за нього на наступних президентських виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?