Такого ще не було: Лукашенко пояснив гучний інцидент у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Такого ще не було: Лукашенко пояснив гучний інцидент у Білорусі

Такого ще не було: Лукашенко пояснив гучний інцидент у Білорусі
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що раптове зникнення директорів усіх цукрових заводів у країні пов'язане з їхніми корупційними схемами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За словами лідера, "такого в Білорусі ще не було". Затриманих підозрюють у створенні фірми-прокладки в Москві.

"Звичайна "прокладка". Поставили туди своїх. З заводів за викидними цінами продавали торговельному дому в Москві білоруський цукор. Ті, збільшивши ціну, продавали на ринку. Різницю хабарями роздавали цим директорам заводів", - пояснив Лукашенко.

Він зазначив, що ситуацію давно контролювали білоруські спецслужби. Уся продукція заводів продавалася "прокладці" за низькою ціною та поверталася у республіку.

"Може, цукор навіть не вивозили до Москви та назад не завозили. А документи йшли туди, переоформляли й тут прямо з заводів на наш ринок постачали цей цукор з маржею. А потім цю маржу ділили на хабарі. Це що, нормально?" - стверджує президент.

Нагадаємо, нещодавно медіа повідомили про зникнення директорів цукрових заводів у Білорусі. Лукашенко зазначив, що термінове затримання — протягом однієї доби — було його вказівкою.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно білоруський уряд вирішив несподівано провести ремонтні роботи на об'єктах нафтопроводу "Дружба", завдяки якому постачається російська нафта. Через це вводяться обмеження на імпорт ресурсу у республіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?