Талібан неочікувано заявив про закінчення війни в Афганістані
Категорія
Світ
Дата публікації

Талібан неочікувано заявив про закінчення війни в Афганістані

Талібан неочікувано заявив про закінчення війни в Афганістані
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 15 серпня офіційний представник політичного офісу "Талібану" Мохаммад Наїм заявив, "війна в Афганістані закінчилася". Окрім того, він закликав міжнародну спільноту до мирних відносин.

Джерело:  Reuters  із посиланням на телеканал "Al Jazeera"

"Талібан" стверджує, що війна в Афганістані закінчилася

"Ми досягли того, чого прагнули – свободи нашої країни та незалежності нашого народу. Ми не дозволимо нікому використовувати наші землі для націлювання на когось, і ми не хочемо завдавати шкоди іншим. Ми просимо всі країни та організації сісти з нами (за стіл переговорів – ред.) для вирішення будь-яких питань", - заявив представник "Талібану".

За словами Мохаммада Наїма, таліби не хочуть жити в ізоляції, і тип правління та форма режиму скоро стануть зрозумілими.

Угрупування також почало запевняти, що поважає права та свободу вираження поглядів жінок і меншин в рамках закону шаріату.

Наїм також звернув увагу на те, що "Талібан" хоче мати мирні відносини і прагне розвивати кілька напрямів спілкування, які він уже відкрив з іноземними країнами.

Як він стверджує, угрупування також обіцяє забезпечити "безпеку іноземних громадян і членів дипломатичних місій, які перебувають у країні". Реагуючи на втечу президента Гані, Наїм зізнався, що вона була несподіваною, і "навіть близькі люди цього не очікували".

"Ми готові вести діалог з усіма афганськими діячами і гарантуємо їм необхідний захист", – запевнив речник "Талібану".

Він також додав, що талібан " бачить плоди своїх зусиль і жертви протягом 20 років, і в обмін на невтручання Афганістан прийме політику невтручання у справи інших.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?