Танкери-привиди з російською нафтою загрожують безпеці у морі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Танкери-привиди з російською нафтою загрожують безпеці у морі

Танкери-привиди з російською нафтою загрожують безпеці у морі
Джерело:  online.ua

У Фінській затоці невідомі танкери з російською нафтою можуть нашкодити навколишньому середовищу, завдавши збитків Естонії та Фінляндії.

Джерело: Euractiv

Танкери-привиди у Фінській затоці

Повідомляється, що невідомі танкери доставляють російську нафту через Фінську затоку після того, як G7 запровадила максимальну ціну на неї, яка становить 60 доларів, а ЄС і Велика Британія ввели заборону на імпорт російської нафти морським транспортом, що змусило Москву збільшити поставки на далекі відстані за допомогою сумнівних суден.

Прибуття сотень танкерів у незадовільному стані до вже і так перевантаженої Фінської затоки збільшило ризики для морської безпеки та навколишнього середовища.

Повідомляється, що у разі аварії та виливу нафти у море усі наслідки можуть лягти на такі країни, як Фінляндія та Естонія, оскільки невідомо яким чином застраховані “танкери-привиди”.

В медіа повідомили що інформацію передав лейтенант з берегової охорони Фінської затоки Туомас Луукконен.

За нашими оцінками, деякі з цих суден мають екіпаж, який, можливо, раніше не плавав у цьому районі. Це створює ризик аварії, — сказав він.

Повідомляється, що протягом останніх шести місяців з’явилася велика кількість судноплавних компаній, про які нічого не відомо, зокрема й інформація про екіпаж, стан і вік суден, оскільки вони не зупиняються в європейських портах.

Як Росія обходить нафтове ембарго

За даними Bloomberg, за кілька миль від узбережжя Греції між танкерами тіньового флоту, створеного спеціально для обходу санкцій та обмежень на продаж російської нафти, переправили мільйони барелів нафти та палива з РФ.

За інформацією видання, тільки з початку цього року з одного танкера на інший у затоці Лаконікос перекачали щонайменше 23 млн барелів російської нафти та додаткових обсягів очищеного палива.

Така ж активність спостерігалася біля іспанського ексклава у Північній
Африці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?