Плани Путіна щодо зимової кризи в ЄС провалились — Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Плани Путіна щодо зимової кризи в ЄС провалились — Bloomberg

Плани Путіна щодо зимової кризи в ЄС провалились —  Bloomberg
Джерело:  online.ua

Економісти Волл-стріт прогнозують зростання євро найближчим часом та пожвавлення європейської економіки на тлі наполегливих спроб Кремля влаштувати зимову кризу в ЄС шляхом обмеження поставок газу та нафти. 

Джерело:   Bloomberg

Європу очікує економічне зростання наперекор планам Кремля 

Економісти зазначають, що аномально тепла зима рятує країни Європи, запобігаючі великим витратам газу.

Автори матеріалу, зокрема, зазначають, що оскільки ціни на енергоносії падають, а заклики до загальноєвропейської рецесії відходять на другий план, з’являється чіткий наратив про те, що пік економічної кризи залишився позаду, а європейські активи стали дешевшати.

Зокрема, аналітики з Deutsche Bank AG і Morgan Stanley прогнозують зростання курсу євро до 1,15 долара з поточного семимісячного максимуму в 1,07 долара.

Nomura International Plc передбачає зростання до 1,10 долара до кінця місяця, а Aegon Asset Management планує збільшити свою позицію у валюті.

Енергетичний гамбіт Путіна провалився, оскільки тепла зима рятує Європу. Це кардинальна зміна настроїв порівняно з 2022 роком, коли євро впав до паритету щодо долара. Помірні температури на всьому континенті відмінили катастрофічні економічні сценарії, - зазначають аналітики на Волл-стріт. 

Однак біржовики все ще побоюються, що Росія може нарощувати ескалацію щодо України, а стабільно високі ціни на енергоносії - загальмувати зростання, проте дедалі впевненіші, що більш радикальний Європейський центральний банк підтримає євро.
Сильніша інфляція чи економічні показники в США також можуть спровокувати ще одну хвилю у бік зміцнення долара за рахунок євро, якщо ФРС дотримуватиметься агресивної позиції.

Однак тенденції за межами Європи також сприяють грі на підвищення євро. Багато інвесторів очікують послаблення долара, особливо якщо інфляція в США уповільниться, а Федеральна резервна система не підвищуватиме ставку. Відкриття кордонів Китаю відновлює ланцюжки постачання, що також сприяє європейській економіці, - підкреслив фінансовий оглядач Bloomberg Ліббі Черрі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?