Танкісти ЗСУ найближчим часом закінчать навчання на танках Abrams
Категорія
Україна
Дата публікації

Танкісти ЗСУ найближчим часом закінчать навчання на танках Abrams

Танкісти ЗСУ найближчим часом закінчать навчання на танках Abrams
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання Stars and Stripes, вже за кілька тижнів завершать навчання на американських танках M1A1 Abrams, що проходять на базі Графенвер в Німеччині. 

Джерело:  Stars and Stripes

Що відомо про завершення навчань українських танкістів на Abrams 

За інформацією видання, американські танки, на яких проходять навчання українські військові, прибули на базу Графенвер 12 травня.

Найближчими тижнями мають завершити навчання близько 200 українських військових.

Оскільки ми продовжуємо навчати українські збройні сили все більш досконалим системам озброєння, ми продовжуємо вражатися, як швидко вони адаптуються, - зазначив речник Європейського командування США капітан Вільям Спікс.

Журналісти спостерігали за ходом навчань, в ході яких три нерухомі танки двічі вистрілили зі 120-мм гармат по цілях шириною 10 футів (3 метри) на відстані приблизно 1,2 милі (2 км). Усі удари, окрім одного, влучили в ціль.

За словами осіб, це дуже гарний результат.

Представник Пентагону зазначив, що тренування продовжуватимуться і після того, як українські військові покинуть Німеччину.

Як проходять навчання українських військових на танках Abrams

Для екіпажів будуть налагоджені канали для зв’язку з американськими експертами, якщо виникнуть проблеми.

Очікується, що приблизно через тиждень екіпажі, які керували кожним танком окремо, завершать свою кваліфікацію та перейдуть до бойових вогневих тренувань у складі взводів із чотирьох танків і рот із близько десятка.

За словами офіційних осіб, під час навчань вони також працюватимуть з іншими елементами, такими як артилерія, міномети та розвідка.

Протягом останніх двох тижнів війська перекинуть з Графенвера в Хоенфельс, де їхні танки будуть оснащені лазерною системою, а роти матимуть симуляцію бою, в якому супротивники використовують російську бойову тактику.

Навчання покликані бути максимально реалістичними, використовуючи сценарії, в яких українці можуть опинитися дуже скоро, сказали інструктори, хоча вони визнали, що коли і як українці використають танки "Абрамс", вирішуватиме Київ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?