Тариф у спину: мережу розвеселив новий "подарунок" Росії від Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Тариф у спину: мережу розвеселив новий "подарунок" Росії від Білорусі

Тариф у спину: мережу розвеселив новий "подарунок" Росії від Білорусі

Білорусь з 1 лютого вирішила підвищити тарифи на послуги з транспортування російської нафти по магістральних трубопроводах, чим розвеселила користувачів мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову Міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі, опубліковану 4 січня на Національному правовому інтернет-порталі.
Зокрема, тариф на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах ВАТ «Гомельтранснафта Дружба» за маршрутом Унеча (Високе) - Адамова Застава виросте з 267,32 до 287,90 російських рублів за тонну нетто (без ПДВ), за маршрутом Унеча (Високе ) - Броди - з 114,82 до 123,66 рубля за тонну нетто.
Таким чином, тарифи виростуть на 7,7%. Вони будуть діяти з 1 лютого по 31 березня 2017 року.
Читайте також: Но вий ніж в спину: Білорусь зробила "подарунок" Путіну
У вересні Росія і Білорусь в черговий раз не змогли домовитися про ціну на газ. Розбіжності виникли на початку року, коли прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков заявив, що тисяча кубометрів повинна коштувати 80$, а не 132$ (діюча ціна для Білорусі). Росія планувала поставляти в 2016-2024 роках в Білорусь 24 мільйони тонн нафти щорічно, але графік на третій квартал 2016 року було знижено на 2,25 мільйона тонн. У Міненерго РФ це пояснили неповною оплатою газу і недопоставками нафтопродуктів з боку Мінська.
Користувачів мережі розсмішило рішення Білорусі.






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії не погодилися з підвищеними тарифами на транзит нафти, які були встановлені Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?