Тарнавський прокоментував чутки про окупацію Мар'їнки військами РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Тарнавський прокоментував чутки про окупацію Мар'їнки військами РФ

Олександр Тарнавський
ЗСУ

В районі Мар'їнки ворог накопичує сили для подальших штурмових дій, проводить провокації про нібито повне взяття міста.

Інформація про те, що Росія взяла Мар'їнку – провокації

Триває стримування ворога в районах Новомихайлівки та Красногорівки - відбито 11 атак. В районі Мар'їнки ворог накопичує сили для подальших штурмових дій. Продовжує інформаційні вкиди та провокації про нібито повне взяття цього міста. Оборона Мар'їнки триває, - сказав Тарнавський.

Розвідка Британії виявила просування армії РФ через руїни Марʼїнки

В останні тижні російські війська поступово просуваються через руїни Мар'їнки, міста Донецької області. Зараз окупанти, ймовірно, контролюють більшу частину забудованої території.

Що виявила британська розвідка

Як зазначається у зведенні, українські сили, як і раніше, контролюють ділянки території на західній околиці міста.

Мар'їнка знаходиться на лінії фронту з 2014 року. До війни її населення становило 9000 осіб. За даними британської розвідки, зараз вона повністю зруйнована: кадри з дронів показують, що переважна більшість будівель перетворена на руїни.

Відновлення дій Росії в Мар'їнці є частиною осіннього наступу Росії, пріоритетом якого є розширення контролю Росії над частинами Донецької області, що залишилися. Цілком ймовірно, що це все ще одна з основних військових цілей Кремля, - зазначають Міноборони Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?