Ташева заявила про заклики окремих західних політиків не звільняти Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Ташева заявила про заклики окремих західних політиків не звільняти Крим

Ташева заявила про заклики окремих західних політиків не звільняти Крим
Джерело:  online.ua

За словами постійної представниці президента України в анексованому Росією Криму, від окремих політиків на Заході вже лунають заклики відмовитись від деокупації півострова через непередбачувані наслідки. 

Джерело:  PAP

Що відомо про заклики окремих західних політиків до України не звільняти Крим 

Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його, - зазначає Ташева.

Представниця президента в Криму підкреслює, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не наважиться застосувати тактичну ядерну зброю проти України, оскільки розуміє, що це стане точкою неповернення і зруйнує усю вибудовану Кремлем злочинну систему на окупованих територіях.

Ми звільнили Херсон пів року тому, і нічого не сталося, хоча, на думку Москви, це було так зване порушення територіальної цілісності Росії. Згідно з ядерною доктриною Путіна, вони повинні були негайно застосувати тактичну ядерну зброю, - наголошує Ташева.

Вона не захотіла розкривати імена політиків, на яких вона посилається.

Однак з приводу цього вона сказала, що хоч наразі й немає точної дати, коли ЗСУ звільнять півострів, але "напевно, найближчим часом".

Що відомо про ситуацію на півдні України 

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", українські військові протягом доби завдали численних втрат армії РФ на Херсонщині.

Зокрема, як повідомили в ОК "Південь", авіація ЗСУ завдала 2 удари по районах зосередження російських військових.

Внаслідок влучних ударів ЗСУ було ліквідовано 6 кремлівських загарбників, знищено 16 одиниць озброєння та техніки, серед яких три танки Т-62/72, дві крупнокаліберні гармати "Мста-Б", вісім одиниць авто-бронетехніки, два безпілотники "Мавік"-3.

Також слідом пішли черговий польовий пункт боєпостачання, та комплекс радіоелектронної боротьби "Поле-21", призначений для придушення супутникового зв'язку.

Сили оборони знищили на Херсонщині автоматичний комплекс далекого візуального спостереження "Муром-М" ворога - це пристрій, який автономно на великій відстані виглядає живу силу та техніку.

Також у тимчасово окупованому Криму все частіше стали помічати ворожі комплекси радіоелектронної боротьби Р-340 РП ("Поле-21"), які призначені для придушення супутникового зв'язку. Площа його охоплення - середньому 1,5 квадратних кілометра.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?