ГУР та ЗСУ відреагували на заяву Пригожина про вихід ПВК Вагнер з Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

ГУР та ЗСУ відреагували на заяву Пригожина про вихід ПВК Вагнер з Бахмута

ГУР та ЗСУ відреагували на заяву Пригожина про вихід ПВК Вагнер з Бахмута
Джерело:  online.ua

У Головному управлінні розвідки та Збройних силах України прокоментували заяву ватажка ВПК Вагнер Пригожина про нібито вивід його найманців з Бахмута 10 травня.

Джерело: РБК-Україна

Як у ГУР реагують на заяву Пригожина про вихід з Бахмута

Представник ГУР Міноборони Андрій Черняк заявив, що засновник ПВК Вагнер Пригожин не збирається виводити своїх найманців з Бахмута.

Пригожин не буде виводити "вагнерівців" з Бахмута. Ці заяви зроблені ним на фоні того, що він не може виконати чергову обіцянку - захопити Бахмут до 9 травня. Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він зараз розуміє, що вже не може дотриматися свого слова, — пояснив Черняк.

Свої слова Черняк аргументував даними ГУР, згідно з якими наразі не фіксовано жодних відводів військ у районі Бахмута.

Також представник ГУР звернув увагу, що у вагнерівців, звичайно, є зараз певні проблеми з забезпеченням боєприпасами.

Але скільки б їм не давали - їм не буде достатньо. Тобто чим більше їм дають - тим більше їм потрібно і тим більше їм хочеться отримувати, — зазначив представник ГУР.

Що спровокувало Пригожина заявити про вивід найманців з Бахмута

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що заява Пригожина ніяким чином не пов'язана з так званим "снарядним голодом" у вагнерівців. На його думку, насправді причина в іншому.

Понад місяць тому ми робили припущення, що якщо у Вагнера збережеться така динаміка втрат: 100 людей вбитими і більше за добу і не відновиться джерело поповнення, яке вони брали з російських в'язниць, то в найближчому майбутньому вони будуть знищені. Так і виходить, тому це ніякий не "снарядний голод" про який Пригожин говорить. Оскільки лише за цю добу 520 разів в Бахмуті й околицях було завдано удари по нас артилерію різних типів, — пояснив Череватий.

Він наголосив, що такій заяві ворога сприяють героїзм і подвиг наших воїнів, які знищують Вагнера і добивають його.

Це досягнення наших Збройних сил, Нацгвардії, ДПСУ, ССО, загалом всіх Сил оборони, які виконували і виконують свої обов'язки на Бахмутському напрямку. Саме те, що вони знищували величезну кількість ворога щодоби, в першу чергу там найбільше - це підрозділів Вагнера - оце першопричина всіх цих заяв, — акцентував Череватий.

За його словами, Пригожин вже місяць намагається привернути увагу такими "фріковськими заявами", оскільки розуміє, що не зможе якось надалі виправдовувати невдачі й неможливість досягнення взяти на себе військове зобов'язання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?