Те саме, що в Бучі: Зеленський виступив із заявою після приїзду до Ізюму
Категорія
Україна
Дата публікації

Те саме, що в Бучі: Зеленський виступив із заявою після приїзду до Ізюму

Те саме, що в Бучі: Зеленський виступив із заявою після приїзду до Ізюму
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, російські солдати під час окупації Ізюму й Балаклії на Харківщині поводилися подібним чином, як у Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру.  

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського, "УП"

Росіяни вчиняли геноцид і в Харківській області

Я від Ізюму й Балаклії… звикати до таких речей не можна, але після Бучі здивованими тими кроками, які робили російські терористи, ми вже не будемо, тому що бачимо те саме. Знову катування… знову руйнація: школи, садочки… У них (російських загарбників – ред.) один і той самий слід. Нічого нового я не побачив, - розповів журналістам глава держави.

Чимало мешканців звільнених міст і сіл Харківщини досі шоковані

Український лідер також звернув увагу на те, що та частина місцевих жителів, які залишилися в місті Ізюм під окупацією, щасливі бачити наші Збройні сили, а частина – досі шоковані.

Вони не розуміють, що відбувається. Бо пів року світла немає, води немає, електрики немає. Пів року вони були в окупації й боялися вийти. Вони бояться в принципі якихось змін, – пояснює Володимир Зеленський.

За словами президента, ситуація справді складна, але "буде позитив".

Як відомо, ЗСУ звільнили Ізюм та Балаклію, а також 300 інших наслених пунктів Харківської області в межах масштабного контрнаступу, який розпочався у вересні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?