Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та нічні обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та нічні обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини

Головне за ніч: відбиття атак армії РФ на Донбасі та нічні обстріли Миколаєва і Дніпропетровщини
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили наступ кремлівської окупаційної армії в районі 8 населених пунктів. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ продовжують відбивати атаки окупантів на сході України

За минулу добу російські окупанти завдали 3 ракетних, 33 авіаційних удари та здійснили 58 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об’єктах на території України.

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської області кремлівські окупанти вели обстріли поблизу Сеньківки та Степного.

На Харківщині окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру та позиції поблизу Басового та Куп'янська.

В районі Краматорська ворожі обстріли зафіксовані поблизу Яремівки, Тетянівки, Райгородка, Сіверська, Білогорівки, Кривої Луки, Спірного, Верхньокам’янського, Дронівки, Григорівки та Званівки.

В районі Бахмуту кремлівські загарбники обстрілювали Юр’ївку, Нью-Йорк, Миколаївку, Миколаївку Другу, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яковлівку.

В районі Авдіївки ворожі обстріли здійснювались поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Первомайського та Новомихайлівки.

на Новопавлівському напрямку - Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка;

на Запорізькому напрямку - Новопіль, Гуляйполе, Залізничне, Червоне;

наПівденнобузькому напрямку - Таврійське, Мирне, Тернові Поди, Партизанське, Червона Долина, Білогірка, Новогреднєве, Безімене, Сухий Ставок, Біла Криниця, Ольгине, Високопілля, Кам’яне. Крім того, ворог постійно веде повітряну розвідку БпЛА.

У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартировуються у домівках місцевих жителів, подекуди виганяючи власників з дому.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника.

Крім того, підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два ворожі літаки (Су-25 та Су-24М), один вертоліт Мі-8 та БпЛА.

Підрозділи Ракетних військ і артилерії завдали ураження по 9 пунктах управління бригадного та батальйонного рівнів і по 3 районах зосередження живої сили та бойової техніки противника. Втрати російських окупантів наразі уточнюються.

Що відомо про нічні обстріли Дніпропетровщини та Миколаєва 

Зокрема, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що внаслідок масованого нічного удару кремлівських окупантів по місту були пошкоджені житлові будинки.

Він вказав, що наразі на місцях працюють аварійні бригади та комунальники. На деяких вулицях розчищаємо проїзд для громадського транспорту.

За словами керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі військові РФ тричі обстрілювали Нікопольский район.

Ворог гатив по Нікопольській та Марганецькій громадах з важкої артилерії. Випустив 75 снарядів. Обійшлося без загиблих та постраждалих, - повідомив Резніченко.

За словами Резніченка, Нікополь окупанти атакували два рази. У місті пошкоджені:

  • до 20 будинків;

  • кілька газогонів;

  • лінії електропередач.

Без світла лишилися майже 3 тис родин. Частину уже підключили. Енергетики продовжують лагодити мережі, - зазначив керівник ОВА.

Він додав, що у Марганецькій, Мирівській та Томаківській громадах, які лишилися без води через ворожі обстріли напередодні ввечері, тривають відновлювальні роботи.

У решті районів ніч минула без обстрілів і на цю хвилину спокійно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?