Кабмін схвалив проєкт бюджету на 2023 рік — майже половина грошей піде на оборону
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін схвалив проєкт бюджету на 2023 рік — майже половина грошей піде на оборону

Кабмін схвалив проєкт бюджету на 2023 рік — майже половина грошей піде на оборону
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів схвалив проєкт бюджету України на 2023 рік, майже 50% витрат направлять на безпеку й оборону. Тепер проєкт бюджету направляється на розгляд Верховної Ради.

Джерело: міністр фінансів Сергій Марченко

Уряд схвалив проєкт бюджету на наступний рік

Держбюджет-2023 – це бюджет країни, яка стане сильнішою, зміцнить свою обороноздатність, зможе відбудовуватися після завданої шкоди через російську збройну агресію, а також дбати про тих громадян, які цього потребують, - написав Марченко.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що понад 1 трлн грн або майже 50% всього бюджету буде спрямовано для сектору безпеки й оборони.

Це зарплати військових, забезпечення армії, ремонти й закупівлі техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей.

35% видатків складатимуть пенсії, субсидії, допомога малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину й освіту. Це більше 800 млрд грн.

Уряд збільшуватиме допомогу адресно саме тим, хто цього найбільше потребує, зокрема ми передбачаємо збільшення фінансування Пенсійного фонду на більш ніж 30 млрд гривень.

Також прем’єр-міністр підкреслив, що будуть скорочуватися всі інші видатки, зокрема, на органи державної влади.

За винятком силових структур, видатки на утримання органів державної влади буде скорочено на 11,6 млрд гривень, порівняно з 2022 роком.

В рамках кошторису на 2023 рік буде створено бюджетний Фонд ліквідації наслідків збройної агресії у розмірі не менше 19 млрд грн.

У Фонді планують акумулювати конфісковані кошти Росії та росіян, а також міжнародну допомогу на швидке відновлення.

Також передбачено додаткову дотацію на компенсацію витрат для місцевих бюджетів у зв’язку з війною у розмірі 24 млрд грн.

Власні доходи бюджету становлять 1,28 трлн грн, видатки – 2,57 трлн грн. Дефіцит закладено у понад 3 млрд дол щомісячно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?