РФ отримала більше від продажу енергоносіїв, ніж витратила на війну – дослідження
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ отримала більше від продажу енергоносіїв, ніж витратила на війну – дослідження

РФ отримала більше від продажу енергоносіїв, ніж витратила на війну – дослідження
Джерело:  online.ua

Експерти із фінського Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA) дійшли висновку, що доходи Росії від експорту викопної енергії за перші шість місяців війни в Україні значно перевищили витрати на вторгнення.

Джерело:  Spiegel

РФ отримала більше від продажу енергоносіїв, ніж витратила на війну

За словами авторів дослідження, дохід країни-агресорки за цей період становив еквівалент 158 мільярдів євро.

Вони також звертають увагу на те, що РФ витратила на війну в Україні близько 100 мільярдів євро.

Аналіз фіксує експорт нафти, газу та вугілля в період з 24 лютого по 24 серпня цього року, в той час як оцінювалися дані морського та трубопровідного транспорту.

Що важливо розуміти, саме Європейський союз був найбільшим покупцем з 85 мільярдами євро, на другій сходинці - КНР з 35 мільярдами євро.

Окрім того, наголошується, що у ЄС лідером у закупівлі російських енергоресурсів є Німеччина з обсягом 19 мільярдів євро, що зробило її другим за величиною покупцем російського викопного палива у світі, одразу після Китаю.

За словами представника CREA Лаурі Міллівірта, країна-агресорка досі отримує рекордні прибутки від викопного палива попри усі санкції Заходу.

Щоб боротися з цим, уряди повинні запровадити тарифи або обмеження цін на імпорт з Росії та прискорити заходи з енергозбереження, – озвучив свою думку з цього приводу експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?