У ЄС домовилися про 5 млрд євро макрофіну для України — Угорщина проти
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ЄС домовилися про 5 млрд євро макрофіну для України — Угорщина проти

У ЄС домовилися про 5 млрд євро макрофіну для України — Угорщина проти
Джерело:  online.ua

2 вересня стало відомо, що майже усі країни-члени Євросоюзу погодилися фінансово гарантувати ще 5 млрд євро макрофінансової допомоги у вигляді довгострокових кредитів для України. Проти цього рішення виступила лише Угорщина.

Джерело:  Euractiv

У Євросоюзі домовилися про 5 млрд євро макрофіну для України

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам від своїх джерел, Єврокомісія планує висунути офіційну пропозицію з цього питання наступного тижня, хоча влада Угорщини виступає проти цього рішення.

За попередінми даними, наприкінці наступного тижня міністри економіки ЄС у Празі погодять політичну декларацію на підтримку макрофінансової допомоги Україні на суму 5 млрд євро.

Очікується, що пакет буде офіційно прийнято на Раді ЄС із загальних питань, яка відбудеться 20 вересня у Брюсселі. Єврокомісія підтвердила у відповідь на запит видання, що її пропозиція про кредит у розмірі 5 млрд євро для України буде подана наступного тижня, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, 5 млрд євро, про які офіційний Брюсель домовився на робочому рівні 2 вересня, є частиною макрофінансової допомоги у розмірі до 9 млрд євро, про яку Єврокомісія оголосила у травні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?