G7 запровадить обмеження цін на сиру нафту з Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 запровадить обмеження цін на сиру нафту з Росії

G7 запровадить обмеження цін на сиру нафту з Росії
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що очільники міністерств фінансів країн Групи семи нарешті дійшли згоди, що обмеження цін на нафту з Росії почне діяти з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого – для нафтопродуктів.

Джерело:  Financial Times

Група семи введе обмеження цін на сиру нафту з Росії

Обмеження діятиме відповідно до ембарго ЄС на імпорт російської нафти: з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого для нафтопродуктів, - заявляє редакція видання з посиланням на своїх інсайдерів.

Окрім того, також стало відомо, що міністри фінансів "Групи семи" офіційно оголосять про угоду про запровадження обмеження цін на закупівлю російської нафти трохи згодом.

За словами журналістів, обмеження цін на російську нафту підтримує Європейська комісія, однак вона також хоче бачити підтримку з боку держав-членів ЄС.

Для чого запроваджують обмеження цін на сиру нафту з РФ

На переконання авторів ідеї, цей захід буде найбільш ефективним лише в тому випадку, якщо він отримає підтримку третіх країн, які купують російську нафту у великих кількостях, до прикладу, Індії.

Обмеження ціни гарантує, що кожна країна може отримати найнижчу можливу ціну, і це добре для світу, – виступив із заявою з цього приводу координатор санкцій Державного департаменту США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?