Взимку у квартирах температура буде на 4 градуси нижчою за звичайну — голова "Нафтогазу"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Взимку у квартирах температура буде на 4 градуси нижчою за звичайну — голова "Нафтогазу"

Взимку у квартирах температура буде на 4 градуси нижчою за звичайну — голова "Нафтогазу"
Джерело:  online.ua

Голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що цієї зими в квартирах українців температура опуститься на 4 градуси нижче за норму до рівня у 17-18 градусів тепла. Україну чекає, ймовірно, найхолодніша зима за останні десятиліття.

Джерело: голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко в інтерв’ю The Guardian

Взимку в українських квартирах буде на 4 градуси холодніше, ніж зазвичай

Голова державної газової компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що температура повітря в приміщеннях буде від 17 до 18 градусів тепла, що приблизно на чотири градуси нижче норми, і порадив людям запастися ковдрами та теплим одягом, коли температура на вулиці опуститься до понад -10 C взимку.

Він додав, що опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше.

 Україна потребує коштів на імпорт 4 мільярдів кубометрів газу.

Без [західної] фінансової підтримки нам буде не вистачати газу, і це означатиме, що ми матимемо дійсно високі ризики [знищення] енергосистеми, - сказав Вітренко.

Україна виробляє близько 60% необхідного газу всередині країни, а решту імпортує з країн-сусідів ЄС за ринковими цінами.

У 2014 році країна перестала купувати газ у Росії напряму, хоча все ще споживає більшу частину російського газу, який надходить через Україну від постачальників з ЄС.

[Без імпорту газу] у великих частинах України будуть відключення світла. З точки зору опалення, якщо ми не матимемо цих 2 мільярдів кубічних метрів газу, то це означатиме, що деякі домогосподарства не отримають достатньо опалення… тому буде дуже холодно, -сказав він.

Для імпорту газу Україні потрібно близько $10 млрд.

Вітренко сказав, що думає, що союзники розуміють необхідність, але він не може бути впевнений, що Україна отримає кошти, тому що «дуже важко бути впевненим під час війни».

Однак поточне обчислення може змінитися, якщо, наприклад, Росія завдасть удару по будь-якій критичній газовій інфраструктурі України, електростанціям чи газовидобувним об’єктам.

 Близько 50% газових родовищ України знаходяться в Харківській області, близько від лінії фронту. Якщо вони або українські сховища будуть пошкоджені, Україні доведеться імпортувати більше газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?