Єврокомісар заявив про відсутність грошей для України у бюджеті ЄС на 2023 рік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісар заявив про відсутність грошей для України у бюджеті ЄС на 2023 рік

Єврокомісар заявив про відсутність грошей для України у бюджеті ЄС на 2023 рік
Джерело:  online.ua

Єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган сказав, що фінансування України з бюджету ЄС на наступний рік неможливе і вимагатиме "надзвичайних зусиль".

Джерело: Радіо Свобода

ЄС не може фінансувати Україну з нинішнього бюджету

Справжнє питання полягає в тому, як фінансувати Україну у разі – а це дуже ймовірно – що війна триватиме наступного року. Ми повинні підтримувати Україну, тому що Україна захищає не лише себе, але й також нас, наші цінності, - сказав він.

Він впевнений, що необхідне фінансування для України не може бути забезпечено з нинішнього бюджету ЄС і вимагатиме «надзвичайних зусиль».

Ган визнав, що швидке зростання цін на енергоносії та інфляція в ЄС можуть вплинути на те, наскільки блок буде готовий надати Києву додаткову фінансову підтримку.

Звичайно, люди дуже зосереджені на тому, як обслуговувати свої рахунки за електроенергію. Але все-таки ми повинні думати про Україну. Я думаю, що це саме те, що ми маємо обговорити з міністрами фінансів, тому що лідери G7 також дали зобов’язання, що вони також підтримуватимуть Україну. Отже, ми повинні виконувати наші зобов’язання. І, знову ж таки, це в наших власних інтересах. Це в наших власних інтересах, тому що йдеться про мир у Європі, стабільність у Європі, - сказав він.

Нагадаємо, що 9 вересня міністри фінансів країн ЄС ухвалили надання Україні частини макрофінансової допомоги у розмірі п’яти мільярдів євро.

Це є частиною загального пакету в дев’ять мільярдів євро, оголошеного в травні.

13 вересня було оголошено, що МВФ надасть Україні додаткові 1,4 млрд доларів допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?